Crosstrainers Er zijn 3 producten

Crosstrainers
 • Crosstrainer Lauber Sport

  Crosstrainer Lauber Sport

  Met de gloednieuwe Lauber bewijst Lauber eens te meer dat een crosstrainer niet noodzakelijk duur hoeft te zijn om een goede kwaliteit te bieden. Deze crosstrainer met een zeer aantrekkelijk prijskaartje biedt de mogelijkheden die u als fanatiek sporter zoekt en voldoet aan de laatste ergonomische richtlijnen.

  Met de gloednieuwe Lauber bewijst Lauber eens te meer dat een crosstrainer niet...

  Met de gloednieuwe Lauber bewijst Lauber eens te meer dat een crosstrainer niet noodzakelijk duur hoeft te zijn om een goede kwaliteit te bieden. Deze crosstrainer met een zeer...

  In prijs verlaagd! Adviesprijs € 399,00 € 349,00

  bestellen
  Bekijken
 • Crosstrainer Pliant Calgary

  Crosstrainer Pliant Calgary

  De Pliant Calgary crosstrainer, elliptische trainer, ergometer is uitermate geschikt voor therapeutische training en particulier gebruik.Deze crosstrainer is op dit moment beperkt op voorraad.Voor meer info over de beschikbaarheid kunt u het beste telefonisch contact opnemen.

  De Pliant Calgary crosstrainer, elliptische trainer, ergometer is uitermate geschikt...

  De Pliant Calgary crosstrainer, elliptische trainer, ergometer is uitermate geschikt voor therapeutische training en particulier gebruik.Deze crosstrainer is op dit moment...

  In prijs verlaagd! Adviesprijs € 699,00 € 599,00

  bestellen
  Bekijken
 • Crosstrainer Joy Sport CT-Economic 17 inch

  Crosstrainer Joy Sport CT-Economic 17 inch

  De Joy Sport CT-Economic is een crosstrainer die binnen dit prijssegment maar weinig concurrentie kent. Dit instapmodel biedt u grote voordelen zoals: Voorzien van industrielagers op de meeste draaipunten, waar andere merken in deze prijsklasse die niet hebben, ook is deze crosstrainer van een geteste kwaliteit en staat dus garant voor jarenlang trainingsplezier.

  De Joy Sport CT-Economic is een crosstrainer die binnen dit prijssegment maar weinig...

  De Joy Sport CT-Economic is een crosstrainer die binnen dit prijssegment maar weinig concurrentie kent. Dit instapmodel biedt u grote voordelen zoals: Voorzien van...

  In prijs verlaagd! Adviesprijs € 649,00 € 599,00

  bestellen
  Bekijken

 

Algemene informatie over de crosstrainer

De crosstrainer is een ideaal fitness apparaat om uzelf in beweging te houden en aan de conditie te werken. Bij het trainen met een crosstrainer houdt u het hele lichaam in beweging. Dus tijdens het trainen wordt niet slechts één spiergroep getraind, maar het hele lichaam. Het gebruik van een crosstrainer is erg eenvoudig. U gaat op de planken staan en maakt een voortschuivende beweging, daardoor gaat het vliegwiel draaien. In de bewegingscyclus duwt en trekt u aan de hendels het vliegwiel. De beweging die u op de crosstrainer maakt lijkt het meest op langlaufen.

Weerstand van de crosstrainer:

Het trainingsniveau is in te stellen door het vliegwiel af te remmen. De meeste crosstrainers beschikken over een weerstandsknop om zelf de weerstand te bepalen. De weerstandsregeling is bij crosstrainers doorgaans trapsgewijs. U kunt hierbij een keuze maken uit de weerstandsniveaus die aangegeven worden op het apparaat zelf. Een traploos systeem kan comfortabeler zijn, omdat u heel geleidelijk en naar eigen wens de weerstand kunt instellen naar de gewenste trainingsweerstand.

Display op de crosstrainer:

Elke crosstrainer van Fitness-Import is voorzien van een computer/display, waarop u al uw trainingsresultaten kunt aflezen. Het gaat hierbij om de volgende resultaten;

- Tijd
- Snelheid
- Omwentelingen (RPM= Rotaties Per Minuut).
- Afstand
- Energieverbruik (aantal verbranden calorieën). 
- Weerstand
- Hartslag

Comfort en verstelmogelijkheden
Een goede houding van uw lichaam is erg belangrijk tijdens de training. Verstelbare trapvlakken bieden de mogelijkheid om de voetsteunen waarin u staat zo aan te passen zodat het apparaat voor iedereen fijn te gebruiken is. Vaak is een crosstrainer voorzien van een bidon houder, zodat u tijdens uw training voldoende vocht binnen krijgt. Dit is ook erg belangrijk zodat u bij een langdurige training niet ineens kramp krijgt in uw benen.

Hartslagmeting
Als de crosstrainer voorzien is van een draadlozen ontvanger, kunt u gebruik maken van een draadloze borstband. Op deze manier wordt uw hartritme in de gaten gehouden en kunt u deze gegevens aflezen op de crosstrainer. Hieraan kunt u uw trainingen aanpassen naar de gewenste hartslag frequentie. Helaas heeft niet elke crosstrainer een aansluiting om de hartslag te kunnen meten. Wilt u toch graag trainen aan de hand van uw hartslag, dan is het misschien een goed idee om één van onze losse hartslagmeters aan te schaffen.

 
Meer