Roeiers Er zijn 4 producten

Roeiers
 • Roeiapparaat Magnetisch Pliant Oxford Horox -...

  Pliant roeimachine Horox Oxford.- Pliant Oxford roeimachine met centrale roeibeweging. (Dit is de zwaardere versie en opvolger van de Pliant Camebridge.)- trekkoordaandrijving met in stappen instelbare weerstand op de Oxford.

  Pliant roeimachine Horox Oxford.- Pliant Oxford roeimachine met centrale roeibeweging....

  Pliant roeimachine Horox Oxford.- Pliant Oxford roeimachine met centrale roeibeweging. (Dit is de zwaardere versie en opvolger van de Pliant Camebridge.)- trekkoordaandrijving...

  In prijs verlaagd! Adviesprijs € 399,00 € 359,00

  bestellen
  Bekijken
 • Roeiapparaat Dunlop luchtweerstandroeier 750

  Roeiapparaat Dunlop luchtweerstandroeier 750

  Modern roeiapparaat, fitnesscentrum model met trekketting aandrijving.Computer voor weergave:- Calorieverbruik- Tijd- Afstand- SnelheidGewicht: 20KGAfmetingen opgesteld: 212x53x75 cm (LxBxH)Deze roeier is opklapbaar en daardoor plaatsbesparend.Gebruikerslimiet: 135kg en 195cm.

  Modern roeiapparaat, fitnesscentrum model met trekketting aandrijving.Computer voor...

  Modern roeiapparaat, fitnesscentrum model met trekketting aandrijving.Computer voor weergave:- Calorieverbruik- Tijd- Afstand- SnelheidGewicht: 20KGAfmetingen opgesteld:...

  In prijs verlaagd! Adviesprijs € 749,00 € 599,00

  bestellen
  Bekijken
 • Roeiapparaat Flow Fitness RTX800 roeitrainer (Rood)

  Roeiapparaat Flow Fitness RTX800 roeitrainer (Rood)...

  TRANSIT RTX800 Roeitrainer Display8 programma's1 handmatig programma5 voorgeprogrammeerde programma's2 hartslag gestuurde programma'sTarget hartslag

  TRANSIT RTX800 Roeitrainer Display8 programma's1 handmatig programma5...

  TRANSIT RTX800 Roeitrainer Display8 programma's1 handmatig programma5 voorgeprogrammeerde programma's2 hartslag gestuurde programma'sTarget hartslag

  In prijs verlaagd! Adviesprijs € 999,00 € 750,00

  bestellen
  Bekijken
 • Roeiapparaat Air Rower R-115

  Roeiapparaat Air Rower R-115 - Showmodel met...

  Belastbaar: 160 kgAfmeting: 198 x 60 x 90Garantie: 1 jaar Gebruik: ProWeerstandssysteem: Luchtweerstand met aanpassing van trekkrachtType lagers:KogellagersStroomgebruik: BatterijenGewicht: 30 kgVoetsteunen instelbaar: Meebewegende voetpedalen

  Belastbaar: 160 kgAfmeting: 198 x 60 x 90Garantie: 1 jaar Gebruik:...

  Belastbaar: 160 kgAfmeting: 198 x 60 x 90Garantie: 1 jaar Gebruik: ProWeerstandssysteem: Luchtweerstand met aanpassing van trekkrachtType lagers:KogellagersStroomgebruik:...

  In prijs verlaagd! Adviesprijs € 999,00 € 799,00

  bestellen
  Bekijken

RoeitrainerDe roeitrainer is een prima fitness apparaat wanneer u wilt werken aan uw conditie of uithoudingsvermogen. Het grote voordeel van dit fitnessapparaat is dat u verschillende spiergroepen tegelijkertijd traint. De spieren van uw rug, buik, benen en armen worden tijdens de training versterkt en getraind.

De meeste mensen zijn bekend met de roeitrainer vanuit de sportschool. Tegenwoordig wordt dit apparaat steeds vaker gebruikt voor thuisgebruik.

Met een roeitrainer in huis hoeft u de deur niet meer uit om toch even die beweging te krijgen, die u anders niet had gehad. Het voordeel van een roeitrainer thuis is dat hij ook eenvoudig op te bergen is. Vaak is een roeitrainer zo gemaakt dat u ze eenvoudig op kunt klappen en ergens in de hoek van de kamer kunt zetten.
U kunt thuis zelf uw eigen trainingsniveau instellen door de weerstand aan te passen. Hieronder vindt u de variaties die een roeitrainer kan hebben met betrekking tot de weerstand.

Weerstand:
De hoeveelheid weerstand waarmee u roeit bepaalt hoe zwaar uw training is. Hoe meer weerstand, hoe zwaarder de training. Roeitrainers zijn aan de hand van verschillende weerstandsystemen in te delen in 2 verschillende categorieën:

- Luchtweerstand
De weerstand bij de roeitrainer met luchtweerstand wordt bepaald door de kracht die u zelf uitoefent op het apparaat. Zo kunt u dus zelf bepalen hoe licht of zwaar u traint. Door harder aan de kabel te trekken maakt u het trainingsniveau voor uzelf zwaarder. De luchtweerstand op het schoepenrad wordt dan verhoogd en het roeien zal zwaarder gaan. Door de verplaatsing van de lucht ontstaat er een geluid dat door sommigen als motiverend en opzwepend wordt ervaren, maar door anderen juist als storend. Het is met deze roeitrainers moeilijk om zwaar te trainen met een laag tempo. Hier geldt immers hoe hoger het tempo waarmee u roeit, hoe hoger de weerstand.

- Magneetweerstand
De weerstand is gemakkelijk aan te passen en vrij instelbaar bij de magneetgeremde roeitrainer. Met een magneet langs het vliegwiel kan de weerstand heel gemakkelijk worden ingesteld naar eigen voorkeur. Door de magneet dichter tegen het wiel te plaatsen kan het roeien zwaarder worden gemaakt. Dit kan handmatig (magneetweerstand) of met een druk op de knop (elektromagneet).

 
Meer